PERSBERICHT

Zaterdag 14 en zondag 15 januari 2006

Internationale Motoren- en Brommerbeurs in Autotron

 

ROSMALEN  - In ons land zijn de laatste jaren op tal van plaatsen al heel wat motoren- en bromfietsbeurzen gehouden. De echte liefhebbers kunnen strijden over de vraag of Florett of Zündapp de beste motorblokjes maakte, over één ding zijn ze het in elk geval roerend eens: Autotron organiseert de beste en gezelligste beurzen. Het eerst volgende evenement waarop de gemotoriseerde tweewieler het stralende middelpunt vormt, staat op de kalender voor het weekend van 14 en 15 januari 2006.

 

Het zijn verschillende factoren die de motor- en brommerbeurs in Autotron al jarenlang tot een geweldig festijn maken. Dat zijn in de eerste plaats de nieuwe beursactiviteiten die steeds worden gepresenteerd. Wat te denken van de motorvermogen testbank. Eigenaren van de nog kwieke oudjes uit de jaren ’40 en ’50 zullen bezoekers versteld doen staan over de nog voor handen zijnde pk’s. Twee dagen lang mag iedereen zijn oude Harley, Indian, BSA, Norton, BMW of Moto Guzzi laten testen. Ook bromfietseigenaren mogen hun minder gespierde pronkjuweeltjes op de testbank laten brullen.

 

Sensationeel in 2006 is de komst van de tentoonstelling ‘The Wonderworld of Airbrush’. Maar liefst 35 internationaal vermaarde kunstenaars uit de Benelux en Duitsland nemen in Rosmalen de airbrush ter hand om de meest schitterende kunstwerken ‘live’ te maken. En die werkjes gaan verder, veel verder dan een simpele vlam op een benzinetank. De ware liefhebber mag de gelegenheid om de crème de la crème van de airbrushkunst aan het werk te zien absoluut niet voorbij laten gaan.   

 

Ook de motoren- en bromfietsclubs zijn weer van de partij. Zij presenteren zich in de Spykerhal. Het thema van de clubpresentatie dit keer is ‘Nozems en Vetkuiven’. En reken maar dat de clubs flink zullen uitpakken, niet alleen om hun favoriete merk goed over het voetlicht te brengen, maar zeker ook voor de flinke geldprijzen die de organisatie beschikbaar stelt voor de drie mooiste stands.

 

Wat zeker niet aan de aandacht van velen zal ontsnappen zijn het grote aantal onderdelenstands. Het zal niet voor de eerste keer zijn dat de doe-het-zelver het onderdeel vindt waarnaar hij al een tijdje op zoek was. Ook de documentatiestands, afgeladen vol met foldertjes, foto’s en vaak nog originele werkplaatshandboeken, trekken altijd weer veel belangstelling.

Wie naar een ‘opknapper’ of een wegklare klassieke motorfiets of brommer op zoek is, is in januari in Autotron aan het juiste adres.

 

De Internationale Motoren- en Brommerbeurs is zaterdag 14 en zondag 15 januari 2006 geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

De toegangsprijs bedraagt 9 euro. Kinderen tot 15 jaar gratis.

Autotron is gelegen aan de A59 ‘s-Hertogenbosch – Nijmegen.

Voor meer informatie: 073 – 6293262 of kijk op:  www.oldtimerbeurs.net

 (terug)